Με επιστολή, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΑΕΠ Άδωνις Παλληκαρίδης καταθέτει τις δικές του απόψεις γύρω από το παφιακό ποδόσφαιρο.

Η επιστολή αναφέρει:

Η συγκέντρωση στην αίθουσα του Δημαρχείου που έγινε χωρίς ατζέντα και χωρίς κεντρική ιδέα δεν έδωσε σαφή προσανατολισμό για το επόμενο βήμα. Αυτό αφέθηκε να διαμορφωθεί υπό σκιάν, όπως συνηθίζεται τόσα χρόνια στην Πάφο. Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε σχετικά επαρκής αντιπροσωπευτικότητα. Ακούστηκαν όλες οι τάσεις και οι συγχύσεις που υπάρχουν στη μικρή παφιακή κοινωνία.
Ίσως η συζήτηση να ήταν και καλύτερη απ’ ότι κάποιοι περίμεναν. Σεβασμός στον αγνό κόσμο Με στόχο τη διαφάνεια και το σεβασμό προς τον αγνό παφίτη φίλαθλο θέλω να θέσω κάποια κύρια θέματα, πριν είναι πολύ αργά. Η Α.Ε Πάφος μπορούσε να σωθεί αν δεν υπήρχαν οι διάφορες κρυφές ατζέντες. Το όνομα της νέας ομάδας δεν είναι χωρίς σημασία όπως λένε κάποιοι επιτηδευμένα. Το όνομα εκπέμπει τη δυναμική αφύπνισης της επαρχίας και ενώνει τις δυνάμεις προς τον κοινό σκοπό. Για αυτό το λόγο το όνομα δεν μπορεί να είναι άλλο από το Πάφος ή κάποιο συνθετικό του.
Τα ονόματα Παφιακός , Παλαίπαφος ή ΑΕΚ Πάφου δεν μπορούν να λειτουργήσουν και να εμπνεύσουν. Μοιάζουν με απέλπιδες προσπάθειες για να περισυλλέξει κάποιος τα κουρέλια του παφιακού ποδοσφαίρου και δεν εμπερικλείουν το δυναμισμό της δημιουργίας και της ένωσης δυνάμεων. Η μετεξέλιξη της ΑΕΚ Κουκλιών θα κριθεί από τον φίλαθλο κόσμο της Πάφου κατά πόσο θα καλύψει τη δίψα για προκοπή και διάκριση του Παφιακού ποδοσφαίρου. Αφού στην ουσία η ΑΕΚ Κουκλιών μετεξελίσσεται σε Πάφο θα φανεί κατά πόσο μπορεί να αγκαλιάσει όλους. Αυτό θα διαφανεί από την αντιπροσωπευτικότητα της διοίκησης της που θα έρθει ως πρόταση σε εννιά μέρες.
Στο μεταξύ η κοινότητα Κουκλιών αν θέλει να βοηθήσει την επαρχία ολόκληρη πρέπει να δημιουργήσει νέα ομάδα για να είναι ζωντανά τα γήπεδα της και να λειτουργεί ως φυτώριο. Το όνομα μπορεί να είναι ΑΕΚ Κουκλιών και πάλι με αλλαγή της έννοιας των πρώτων ψηφίων. Δηλαδή Ανανεωμένη Ένωση Κουκλιών. Νομική περιπλοκή και ασφάφειες Νομικά η κατάσταση είναι άκρως περίπλοκη. Η ΑΕ Πάφος δεν είχει τίτλο ιδιοκτησίας για τίποτε. Τα γήπεδα είναι του ΚΟΑ και το οίκημα του υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων εκχωρημένα για χρήση στην ΑΕ Πάφος και όχι για εκχώρηση προς οποιονδήποτε δεν συγκεντρώνει την αποδοχή της Πόλης. Ιδού πεδίο δράσης για το πώς θα μεταφερθούν στη μετεξελιγμένη ομάδα. Στην κρίση του ΚΟΑ και της Κυβέρνησης είναι που θα τα δώσει και κατά ποία αναλογία. Αυτή τη διευκρίνιση έπρεπε να είχαν κάνει οι πρωταγωνιστές και να ενημερώσουν τον κόσμο.
Δεν χρειάζονταν οι γενικολογίες και οι ασάφειες ότι θα διαλύσουν όλες τις ομάδες για να κάνουν τελικά μία. Τελικά διευκρινίστηκε ότι δεν θα τις διαλύσουν αλλά θα τις θέσουν υπό την ομπρέλα της νέας ομάδας. Ούτε αυτό δεν μπορεί να γίνει. Που το ξαναείδαμε αυτό σε ποιο μέρος της Κύπρου ή του κόσμου. Δηλαδή αυτό σύγχυσε και πονοκεφάλιασε αντί να βοηθήσει. Υπήρχε απλή προσέγγιση ότι όποιος πιστεύει στη νέα μετεξελιγμένη ισχυρή ομάδα επιβάλλεται να καταστεί ισότιμο μέλος με δικαίωμα ψήφου έστω και αν αγαπά και ασχολείται και με την ομάδα του χωριού του. Δηλαδή οι οπαδοί του ΘΟΙ Λακατάμιας από τους ποιο θερμούς φίλους του ΑΠΟΕΛ έθεσαν το ΘΟΙ υπό τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ. Αντίθετα ο ΑΠΟΕΛ έχει ένα εν δυνάμει φυτώριο που λειτουργεί αυτόνομα. Χωρίς αποκλεισμούς Σε αυτό το σημείο θέλω να δώσω μια απάντηση σε κάποιες φωνές που ακούστηκαν για να απέχουν από την προσπάθεια όσοι υπήρξαν μέλη οι σχετίστηκαν με τις προηγούμενες διοικήσεις.
Προσωπικά εμπλάκηκα στη διοίκηση της ΑΕΠ όταν το καράβι βυθιζόταν και όταν τα πάντα κατέρρεαν και η ομάδα θα εγκατέλειπε μεσούσης της περιόδου το πρωτάθλημα, με αντίκτυπο να χαθούν τα γήπεδα και το οίκημα και η επαρχία να υποστεί ιστορικά καταγραμμένο ρεζίλεμα. Μείναμε ελάχιστοι να πολεμούμε το χάος και την ίδια στιγμή ο Δήμος Πάφου μας έκοβε το νερό για να μην μπορούμε να πάμε ούτε στην τουαλέτα του οικήματος. Τα γήπεδα αφέθηκαν στο έλεος του θεού και στον καιρό αν θα βρέξει για ποτιστούν μέχρι που η επιτροπή Ακαδημιών βρήκε κάποιες λύσεις ανάγκης. Εδώ οι δήμοι πρέπει να δεσμευτούν ότι θα συντηρούν τα γήπεδα γιατί είναι των παιδιών της πόλης και της επαρχίας. Είναι κόσμημα όλης της Πάφου και τώρα με τον νέο αυτοκινητόδρομο έχουν απίστευτη προσβασιμότητα και αξία. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές με το δίκιο τους ζητούσαν να ικανοποιηθούν τα συμβόλαια τους και επειδή αυτό δε γινόταν λόγω καθολικής αδιαφορίας παραιτήθηκα για να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι που είχαν τον οικονομικό έλεγχο της επαρχίας.
Έφυγε κάποτε και το τελευταίο μέλος της διοίκησης «Γλυκή» για να είναι σήμερα από τη διάδοχη κατάσταση το κλίμα ποιο βαρύ για την ομάδα. Οι ακαδημίες έχουν ακόμη υποχρεώσεις και οι πρωταγωνιστές που θέλουν τα γήπεδα δεν έκαναν την κίνηση που επιβάλλεται. Την ίδια ώρα στον ΚΟΑ υπάρχει επιστολή από τον αθλητικό σύλλογο Ευαγόρα Παλληκαρίδη με την οποία ζητεί γήπεδο για να αγωνίζεται για τη νέα περίοδο. Ανάλογο αίτημα έχει και η εν αναστολή λειτουργίας γυναικεία ομάδα της Πάφια. Υπάρχει κινητικότητα για την επαναλειτουργία και άλλων ομάδων στο όριο της Πάφου. Σε αυτό το κλίμα σκεφτείτε αν μας παίρνει να έχουμε άλλο όνομα εκτός από το Πάφος που θα αγγαλιάσει και θα επικαλύψει όλους.
Αλήθεια που ήταν στη σύσκεψη του Δημαρχείου οι βουλευτές μας και κάποιοι άλλοι παράγοντες ; Αυτά προς το παρόν εν αναμονή να γίνουν οι σωστές παρασκηνιακές επαφές και το μοντέλο που θα παρουσιαστεί σε εννιά μέρες από σήμερα να έχει ουσία και λειτουργικότητα διαφορετικά είναι καλύτερα ένα κλειστό μαγαζί για να δώσει χώρο σε κάτι καινούργιο και ποιο υγιές να φυτρώσει.
Πρώην αντιπρόεδρος της Α.Ε Πάφος Άδωνις Παλληκαρίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here