Η ένσταση της ΑΕΚ κατά του κύρους του αγώνα με την Πάφο ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης στα ποδοσφαιρικά στέκια της πόλης μας.

Οι περισσότεροι έκαναν λόγο για λανθασμένη κίνηση της ΑΕΚ, διότι, όπως τόνιζαν, οι αγώνες παίζονται στο γήπεδο και όχι στις δικαστικές αίθουσες. Κάποιοι άλλοι είπαν ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι κανόνες της ΚΟΠ και ότι εάν συνέβαινε το ίδιο με ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, η Πάφος θα έκανε ένσταση.

Το θέμα ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό. Εάν κερδίσει την ένσταση η ΑΕΚ, και σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΚΟΠ, η Πάφος θα χάσει ακόμα έξι βαθμούς (σύνολο εφτά), πράγμα που σημαίνει η Πάφος θα πέσει στην τελευταία θέση με εφτά βαθμούς (ο τελευταίος Ερμής έχει οχτώ). Με λίγα λόγια, αν η Πάφος χάσει την ένσταση, γκρεμίζει όσα έχτισε μέχρι σήμερα και ξενικά από την αρχή με στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Τώρα, αν συνέβαινε το ίδιο, με την ΑΕΚ να έχανε εφτά βαθμούς και να έπεφτε από την κορυφή στην έκτη θέση, δε νομίζουμε ότι θα τους άρεσε… Έτσι δεν είναι;

Εν πάση περιπτώσει, το θέμα χειρίζεται ο νομικός σύμβουλος της παφιακής ομάδας, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι «Η ένσταση της ΑΕΚ είναι νομικά αβάσιμη. Εάν κάποιος διαβάσει την προκήρυξη του πρωταθλήματος αυτή λέει πότε δικαιούται ν’ αγωνίζεται ένας ποδοσφαιριστής. Ο παίκτης τηρούσε όλες τις προϋποθέσεις. Στον κανονισμό της ΚΟΠ δεν λέει για παράβολο».

Σήμερα, αργά το βράδυ, συνεδριάζει η Δικαστική της ΚΟΠ, όπου και αναμένεται η απόφαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here