Έξω φρενών παρουσιάζονται οι ερασιτέχνες ψαράδες με καλάμι στην Κύπρο, καθώς βλέπουν ότι οι αρμόδιοι προτίθενται να επιβάλουν απαγορεύσεις σε συγκεκριμένες ημέρες.

Σύμφωνα με όσα λέγονται από ερασιτέχνες ψαράδες με καλάμι στη σελίδα τους ΨΑΡΕΜΑ ΚΟΥΡΚΟΥΝΑΣ / ΣΚΑΡΟΥ, η αρμόδια αρχή αναμένεται να απαγορεύσει συγκεκριμένες ημέρες από το ελεύθερο σήμερα χόμπι τους.

Αυτό το ενδεχόμενο τους βρίσκει αντίθετους, και όπως τονίζουν θα εκφράσουν την αντίθεσή τους με κάθε επίσημο τρόπο. Προς τον σκοπό αυτό υπάρχει σκέψη για ίδρυση συλλόγου για να αποκρούει, ή και να ασκεί πιέσεις προς τους αρμοδίους για να αφήσει ελεύθερο το ερασιτεχνικό ψάρεμα με καλάμι.

Τέλος, τονίζουν ότι, οι ερασιτέχνες ψαράδες με το καλάμι είναι οι τελευταίοι που ευθύνονται για την έλλειψη ψαριών από τις θάλασσές μας και ότι τη μεγαλύτερη ζημιά κάνουν οι τράτες που σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Προς αρμόδιο υπουργό,και βουλευτές. Δεν χρειάζεται να είσαι του Harvard και να θέλεις πολλή νού για να καταλάβετε ότι οι ερασιτέχνες ψαράδες καλαμιού με τα 5_10 ψάρια που ψαρεύουμε, κάνουμε ζημιά. Τον έλεγχο που θέλετε να κάνετε αναζητήστε τον στις βάρκες(τράτες _επαγγελματίες και ερασιτέχνες)που οι περισσότεροι ψαρεύουν ανεξέλεγκτα στα 5_10 μέτρα βάθος και στα δίχτυα που χρησιμοποιούν ,ή μήπως δέν το γνωρίζετε, ούτε κάποιος αρμόδιος σας έχει ενημερώσει. Προειδοποίηση: Τους ερασιτέχνες ψαράδες καλαμιού Αφήστε τους έξω από τις οποιεσδήποτε βλέψεις ,περιορισμούς, θέλετε να επιβάλετε,απλά βάλτε το νού σας να δουλέψει και μήν ακούτε τον κάθε άσχετο τί σας λέει για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κάθε ενός. Τις οποιεσδήποτε αποφάσεις θα λάβετε ,πρέπει να τις δικαιολογήσετε. Και πείτε μου ,τί ζημιά κάνω με τα 5_10 ψάρια που θα πιάσω,άν πιάσω.Ή μήπως θα βάλετε και περιορισμούς πρόσβασης και στις παραλίες, για ορισμένες μέρες,για όνομα του θεού ΛΟΓΙΚΕΥΤΗΤΕ. Η λύση στο πρόβλημα, είναι πιο αυστηρός έλεγχος γιά το ψάρεμα βάρκας ,διχτύων,και βάθος ψαρέματος και περιορισμός ημερών ψαρέματος. Τελειώνω με μιάν ερώτηση προς αρμόδιους,η τράτα που αδιοδοτήσατε στο Λατσί και κάνει περίπου 10 ή και περισσότερες εξορμήσεις την ημέρα, μήπως σας είπαν ότι βοηθά στην αύξηση του πληθυσμού των ψαριών .Τους ερασιτέχνες ψαράδες καλαμιού βγάλτε τους από το πρόβλημα που υπάρχει ασχοληθείτε με τις βάρκες και εμείς θα είμαστε μαζί σας !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here