Λύματα από το αποχετευτικό σύστημα της Πάφου καταλήγουν εδώ και λίγη ώρα στη θάλασσα της Κάτω Πάφου, σε μικρή απόσταση από τα Δημοτικά Μπάνια, προκαλώντας συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πάφου και του ΣΑΠΑ. Τα λύματα αντιλήφθηκαν ενωρίς το πρωί χειμερινοί κολυμβητές και άλλοι θαμώνες των Μπάνιων οι οποίοι ενημέρωσαν άμεσα τις αρχές.

Στο μέρος έχει σπεύσει και βρίσκεται ήδη ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραλιών του Δήμου Πάφου, Ανδρέας Χρυσάνθου, καθώς και υπηρεσιακοί των δύο οργανισμών οι οποίοι επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες. Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι η κατάληξη λυμάτων στη θάλασσα οφείλεται σε δυσλειτουργία κάποιου αντλιοστασίου του ΣΑΠΑ ή σε φραγή σωληνώσεων του αποχετευτικού, που ως αποτέλεσμα έχουν να περνούν τα λύματα σε σωλήνα ομβρίων και από αυτόν να καταλήγουν σε σημείο επί της ακτογραμμής, βγαίνοντας από τη σχάρα στη θάλασσα.

Αν και η έκταση του προβλήματος δεν είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ώστε να προκαλεί πρακτικά προβλήματα, η κινητοποίηση είναι άμεση δεδομένου ότι άπτεται και ζητημάτων δημόσιας εικόνας της πόλης ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού.

Οι αρμόδιοι εμφανίζονται πάντως προβληματισμένοι μετά το σημερινό συμβάν, δεδομένου ότι σε διάστημα λίγων μόλις εβδομάδων είναι η τρίτη φορά που εμφανίζεται διάχυση λυμάτων στη θάλασσα της Κάτω Πάφου. Πριν μερικές μέρες λύματα κατέληγαν στη θάλασσα στο ίδιο περίπου σημείο του παραλιακού μετώπου, ενώ πριν δύο εβδομάδες λύματα κατέληγαν στη θάλασσα, αλλά και στον πεζόδρομο του χερσαίου χώρου του λιμανιού, μπροστά ακριβώς από τα εστιατόρια και τις καφετέριες.

Πηγή: Pafosnet.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here