Εκατοντάδες χρησιμοποιημένες σύριγγες, υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών, συσκευασίες χαπιών και σύ­νεργα του λευκού θανάτου κοσμούν μία από τις κεντρικότερες πολυκα­τοικίες στην πόλη μας, προκαλώντας όχι μόνο ανησυχία και αγανάκτηση, αλλά και τρόμο στους περίοικους.

Όπως μας ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, κατά τις βραδινές ώρες ει­σβάλλουν στο κτίριο αρκετά άτομα, κυρίως αλλοδαποί χρήστες ναρκωτι­κών, οι οποίοι παίρνουν ανενόχλητοι τη δόση τους και αποχωρούν τρικλί­ζοντας, σκορπώντας τον φόβο και τον πανικό στους γείτονες, οι οποίοι αναγκάζονται να κλείνονται στα σπί­τια τους, ώστε να μην έρθουν αντιμέ­τωποι με αυτούς.

Η πολυκατοικία εκτός από στέκι ναρκομανών, έχει μετατραπεί και σε οίκο ανοχής, με συχνές επισκέψεις γυναικών, κυρίως οικιακών βοηθών από χώρες της Ασίας.

Παρά τα επανειλημμένα διαβήμα­τα που έγιναν προς το δήμο Πάφου και την αστυνομία, εντούτοις, κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν υπήρξε εκτός από κάποιες μεμονωμένες επι­σκέψεις υπευθύνων, οι οποίοι πέραν του σοκ που υπέστησαν μπροστά στις πρωτοφανείς εικόνες που αντί­κρισαν, δεν έλαβαν κανένα μέτρο.

Σύμφωνα με πληροφο­ρίες μας, η πολυκατοικία δεν ολοκληρώθηκε λόγω οικονομικών αδυναμιών των ιδιοκτητών της και κα­τέληξε σε τράπεζα, η οποία με τη σειρά της την άφησε εκεί εγκαταλελειμμένη με όλα τα επακόλουθα.

Από τα όσα κατέγρα­ψε ο φωτογραφικός φακός της «Φωνής», διακρίνονται μεταξύ άλλων υπολείμμα­τα άσπρης σκόνης, συ­σκευασία χαπιών έκσταση και μορφίνης, αναπτήρες και σκεύη παρασκευής ναρκωτικών, κρεβάτια και σκουπίδια από φαγητά και ποτά.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο, δη­λώνουν οι κάτοικοι της περιοχής και ευελπιστούν ότι έστω και τώρα θα υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο πέραν από τον κίνδυνο των ναρκωτικών, αποτελεί και σοβαρή απειλή για την δημόσια υγεία.

*Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στη Φωνή της Πάφου, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here