Σύμφωνα με πληροφορίες του tothemaonline.com, το νέο νομοσχέδιο που καταρτίστηκε και βρίσκεται στα χέρια της Νομικής Υπηρεσίας, προνοεί αυστηρές ποινές για όσους εκκρεμούν καταγγελίες, που αφορούν την προώθηση εταιρειών και προϊόντων με τη μέθοδο της «πυραμίδας».
Το νομοσχέδιο το οποίο προωθήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έχει ήδη περάσει τπο το Υπουργείο Οικονομικών και βρίσκεται στο στάδιο της νομοτεχνικής επεξεργασίας από τη Νομική Υπηρεσία, ώστε να τεθεί το συντομότερο, ενώπιον της Βουλής για ψήφιση και ενσωμάτωση τον Ποινικό Κώδικα.

Όπως αναφέρουν πηγές του tothemaonline.com, στο νομοσχέδιο περιγράφεται ως αδίκημα, η διευθέτηση προσώπων για παραχώρηση χρηματικού, η άλλου προϊόντος -ανταλλάγματος, υψηλής απόδοσης, με στόχο την προσέλκυση νέων προσώπων, για συμμετοχή στο σχέδιο.

Πρόσωπο το οποίο προωθεί τέτοιου είδους σχέδια, η αποπειράται να παρακινήσει άλλο πρόσωπο σε συμμετοχή, τότε θα θεωρείται ένοχος κακουργήματος.

Οι ποινές που καθορίζονται, είναι αυστηρές και προνοούν πρόστιμο μέχρι 200.000 ευρώ, η ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα 5 χρόνια, ή και τα δύο.

– See more at: http://www.tothemaonline.com/oikonomia/etairies-pyramida#sthash.1Nf6mueR.dpuf

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here