Ως η νέα κοσμοπολίτικη περιοχή της Κύπρου θεωρείται για Ευρωπαίους και μη αγοραστές και επενδυτές η Πάφος.

Το κλίμα, η ασφάλεια και η κουλτούρα της περιοχής είναι τα κύρια στοιχεία που συμβάλλουν στην αναγνώριση της Πάφου ως μίας από τις καλύτερες νέες και μοντέρνες πόλεις παγκοσμίως, για την αγορά είτε μόνιμης, είτε εξοχικής κατοικίας.

Ήδη, ο αριθμός των ξένων αγοραστών έχει αυξηθεί κατακόρυφα, κατατάσσοντας για δέκα μήνες την Πάφο στην πρώτη θέση παγκύπρια στις πωλήσεις ακινήτων σε ξένους.  Συγκεκριμένα, η Πάφος κατείχε κατά το πρώτο δεκάμηνο του έτους ποσοστό 41.7%, αφήνοντας κατά πολύ πίσω της την ραγδαία αναπτυσσόμενη Λεμεσό, η οποία ακολουθεί με 27.6%, τη Λάρνακα με 16.3%, την Αμμόχωστο με 7.5 % και την … «καταϊδρωμένη» πρωτεύουσα με μόλις 6.9%.

Σε ότι αφορά τις συνολικές πωλήσεις κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2019, κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 14%, σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.  Πιο αναλυτικά, οι πωλήσεις την περίοδο αυτή ανήλθαν στις 8549, ενώ την ίδια περίοδο του 2018 περιορίστηκαν στις 7517.

Αυξημένες κατά 22% ήταν οι πωλήσεις στην ντόπια αγορά και κατά 5% στην ξένη, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

ΠΗΓΗ: Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here