Νέα απόπειρα αυτοκτονίας, αυτή τη φορά 19χρονου ομογενή, αποδεικνύει την έκταση του προβλήματος στις κεντρικές φυλακές.
Διαβάστε επίσης: Καζάνι που βράζει οι Κεντρικές Φυλακές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος επιχείρησε να κρεμαστεί με σεντόνι στο κελί του. Ο νεαρός φέρεται να έγινε αντιληπτός από συγκρατούμενο του ο οποίος κάλεσε βοήθεια. Στη σκηνή έσπευσαν δεσμοφύλακες, οι οποίοι κατάφεραν να τον απελευθερώσουν λίγο πριν γίνει το μοιραίο. Ο 19χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου κρατείται για νοσηλεία με την κατάσταση του να κρίνεται σοβαρή. To περιστατικό σημειώθηκε στην πτέρυγα 9.

Η απόπειρα αυτοκτονίας σημειώνεται μερικά εικοσιτετράωρα μετά τον βιασμό του 22χρονου αλλοδαπού κρατούμενου.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου. Όπως είπε ενημερώθηκε από τον Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών για το περιστατικό και έδωσε οδηγίες όπως διεξαχθεί έρευνα. Αν υπάρχει οποιαδήποτε ευθύνη δεσμοφύλακα ή λοχία των φυλακών είπε, τότε θα απομακρυνθεί για να γίνει πλήρης διερεύνηση.

«Δεν εθελοτυφλούμε. Χρειαζόμαστε τομές σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα το οποίο έμεινε δεκαετίες πίσω. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τις τομές αυτές. Δώσαμε άμεσα οδηγίες για αντιμετώπιση των περιστατικών αυτών», είπε χαρακτηριστικά.

Μέχρι την ετοιμασία οδηγού που θα καταγράφονται λεπτομερώς τα μέτρα πρόληψης δόθηκαν, όπως ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, οδηγίες για ψυχιατρική στήριξη, σωστή αξιολόγηση και επίβλεψη τους.

Εντοπίστηκαν και ναρκωτικά

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε έρευνα που διενεργήθηκε σε συγκεκριμένη πτέρυγα των Κεντρικών Φυλακών, εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών κρυμμένη σε τοίχο. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 170 γρ. κάνναβης κρυμμένα σε κάλτσα και πακέτα τσιγάρων.

sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here