Είναι φανερό πλέον ότι ο Ζέλικο Κόπιτς επέλεξε να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το γεγονός ότι έχει στα χέρια του τους Άνταμ Νέμετς, Κέβιν Μπεριγκό, Φεντερίκο Ράσιτς κλπ. του δίνει την ευκαιρία να στριμώχνει για τα καλά την αντίπαλη άμυνα, όποια και αν είναι.

Το σύστημα που επέλεξε να παίξει για φέτος, το επιθετικό 4-3-3, δείχνει ότι θέλει να προσφέρει και θέαμα στον κόσμο. Όταν η μπάλα μπαινοβγαίνει στην αντίπαλη περιοχή ξεσηκώνει τον κόσμο. Όσο αφορά το εύκολο γκολ, δε νομίζουμε να έχουν πρόβλημα οι πιο πάνω επιθετικοί.

Πιο πίσω από τους επιθετικούς πρέπει να υπάρξουν και οι ανάλογοι ποδοσφαιριστές. Eάν η μπάλα δεν φθάνει σε αυτούς, τότε, πώς θα μπει η μπάλα στο πλεκτό; Χρειάζεται λοιπόν και ένα ισχυρό κέντρο.

Αδύνατο σημείο στο 4-3-3 φαίνεται να είναι η αμυντική γραμμή της ομάδας. Καλό είναι να επιτίθεσαι, αλλά τι θα συμβεί όταν η αντίπαλη ομάδα θα παίζει με γρήγορες αντεπιθέσεις και οι ποδοσφαιριστές σου είναι ακόμα στην επίθεση;

Το αμυντικό κομμάτι, λοιπόν, είναι εξίσου σημαντικό σε μια ομάδα… Άλλωστε, η επίθεση ξεκινά από την άμυνα. Άρα, η απόκτηση ενός ηγέτη στον χώρο της άμυνας είναι απαραίτητη. Ένας καλός αμυντικός μπορεί να «ηγηθεί» της άμυνας και απ’ εκεί και πέρα, θα αναλάβουν οι άλλοι, νοουμένου ότι η ομάδα θα είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here