Συνεχίζεται το στήσιμο της Πάφος FC. Η τεχνική ηγεσία, με επικεφαλή τον προπονητή Σοφόκλη Σοφοκλέους, ψάχνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές, για τη δημιουργία μιας ομάδας αρκετά καλής και ικανής για να μπορέσει να πετύχει τον στόχο της. Στόχος της, αν και δεν υπήρξε κάτι επίσημο, θα είναι η άνετη παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Η στήλη θεωρεί ότι, εάν η ομάδα καταφέρει και μείνει μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, θα είναι μια τεράστια επιτυχία. Αποτυχία θα είναι ο υποβιβασμός. Το «ασανσέρ» που ήταν πάντοτε οι ομάδες της Πάφου, ακόμη και επί εποχής ΑΠΟΠ και Ευαγόρα, πρέπει να σταματήσει.

Στα αγωνιστικά, φαίνεται ότι η Τεχνική Ηγεσία ψάχνει κάτι αρκετά καλό για να συμπληρώσει τα κενά στο ρόστερ. Βέβαια, κενά πιθανόν να υπάρξουν και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, έτσι για κάθε ενδεχόμενο, θα υπάρχουν πάντοτε μεταγραφικοί στόχοι.

Πάμε στην ΕΝΑΔ που η χρονιά αναμένεται δύσκολη, μιας και τα προβλήματα ξεκίνησαν από τώρα να βασανίζουν την ομάδα. Καταρχάς, δεν υπάρχει διοίκηση που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι σε μια ομάδα. Δεν υπάρχει ούτε προπονητής για να μπορέσει να ξεκινήσει τον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά στη Β’ κατηγορία. Η παραμονή των νυν ποδοσφαιριστών είναι αβέβαιη, αφού δεν ξέρουν τι θα γίνει με το διοικητικό. Ήδη, κάποιοι ποδοσφαιριστές αναζητούν άλλο ποδοσφαιρικό σταθμό, ενώ βασικοί ποδοσφαιριστές έχουν αποχωρήσει από την ομάδα. Όσο αφορά το αδιέξοδο στο διοικητικό, θα πρέπει και ο Δήμος της περιοχής να βάλει νερό στο κρασί του και να βοηθήσει την τοπική ομάδα, ειδικά τώρα που υπάρχουν αυτά τα προβλήματα. Απ’ εκεί και πέρα, καλούνται και οι παλαιοί παράγοντες να σηκώσουν κουπί και να κρατήσουν ζωντανή την ιδέα που λέγεται ΕΝΑΔ.

Στη Γ΄ κατηγορία, ο Ακρίτας Χλώρακας φαίνεται πως θέλει, όχι μόνο να είναι πρωταγωνιστικής στο πρωτάθλημα, αλλά και ομάδα φόβητρο. Οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν, αλλά και αυτοί που παρέμειναν, θεωρούνται αρκετά καλοί ποδοσφαιριστές. Μερικοί από αυτούς θα μπορούσαν να αγωνιστούν άνετα στο πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας.

Πέραν των ποδοσφαιριστών, υπάρχει και έμπιστο διοικητικό συμβούλιο, σπουδαία τεχνική ηγεσία, με προπονητή τον Δημήτρη Ιωάννου, αλλά και ισάξια στελέχη. Απ’ εκεί και πέρα, εναπόκειται στους ίδιους για το πού θα οδηγήσουν τον ιστορικό Ακρίτα Χλώρακας.

Εδώ θα θυμίσουμε μια παλαιότερη δήλωση ενός νυν παράγοντα του Ακρίτα πριν 3-4 χρόνια. Τότε, λοιπόν, είχε δηλώσει ότι: «Σε λίγα χρόνια, όταν ο Ακρίτας καταφέρει να ξεχρεώσει, τότε θα κάνει το μεγάλο άλμα και θα επιδιώξει άνοδο ακόμα και στην Α’ κατηγορία». Απλά να επισημάνουμε ότι, τα χρέη του Ακρίτα είναι σχεδόν μηδαμινά.

Πάμε στον Φοίνικα, ο οποίος έχει μεν προπονητή, δεν έχει δε πρόεδρο. Επίσημα τουλάχιστον, γιατί ανεπίσημα μάθαμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρηματία για να αναλάβει την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Μάθαμε επίσης ότι, έχει προχωρήσει και ο προγραμματισμός (πάντα ανεπίσημα), έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομάδα. Ο εν λόγω επιχειρηματίας δεν θέλει να είναι μόνος σε αυτή την προσπάθεια, αλλά επιθυμία του, όπως παραμείνουν όλοι κοντά στην ομάδα.

Τέλος, όσο αφορά την Πέγεια 2014, φαίνεται ότι γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά. Η ομάδα ανακοίνωσε ήδη τον Σάσα Γιοβάνοβιτς για προπονητή, ενώ πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και τα πρώτα αποκτήματα. Ο Σερβοκύπριος προπονητής καλείται να αξιολογήσει και το υπάρχον ρόστερ και να κρατήσει τον κορμό. Στόχος για την ομάδα είναι μια καλή πορεία, και αναλόγως αυτής της πορείας θα υπάρξει και αναπροσαρμογή στόχων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here