Ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει άπαντες, ειδικά όσους ασχολούνται με τον τουρισμό, αφορά τις αθλητικές διοργανώσεις στο νησί μας ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.

Μπορεί να έχουμε πετύχει σε αγώνες δρόμου, όμως έχουμε αποτύχει σε πολλά άλλα. Καλώς, η κακώς, το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ και με αυτό ασχολείται ο περισσότερος πληθυσμός του πλανήτη.

Πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες ψάχνουν χώρες με καλές καιρικές συνθήκες για να κάνουν προετοιμασία, παρά στις χώρες τους που το χιόνι σκεπάζει τα πάντα. Η Κύπρος είναι ένα νησί με ηλιόλουστο καιρό. Τα τελευταία χρόνια, κυρίως από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, πολλές ομάδες της Ρωσίας και όχι μόνο επιλέγουν τον τόπο μας για προετοιμασία. Η Πάφος, σε σύγκριση με τις άλλες πόλεις, δέχεται τις λιγότερες ομάδες. Το γιατί ας το ψάξουν οι αρμόδιοι.

Εδώ να σημειώσουμε ότι μια εταιρεία που ασχολείται με αθλητικό τουρισμό, έχει συμφωνήσει, έναντι αμοιβής, να χρησιμοποιήσει αρκετά από τα γήπεδά μας, με αποτέλεσμα, οι ομάδες μας να δυσκολεύονται να βρουν γήπεδο να αγωνιστούν. Η εν λόγω εταιρεία κλείνει τα γήπεδα 1-2 μήνες ενωρίτερα, έτσι ώστε να προετοιμάσει τον αγωνιστικό χώρο, να το κάνει χαλί (που λέμε) για να είναι έτοιμο για να χρησιμοποιηθεί από τους πελάτες της.

Μια άλλη περίπτωση που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα, είναι το μεγάλο τουρνουά παιδιών που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η Αγία Νάπα. Ένα τριήμερο τουρνουά που έχει γίνει θεσμός και αποτελεί πόλος έλξης για τις δεκάδες ακαδημίες του τόπου μας.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που μπορεί η Πάφος να πάρει ιδέες και να κτίσει τον δικό της αθλητικό τουρισμό και να ευνοούνται οικονομικά όλοι. Κυρίως οι ξενοδοχειακές μονάδες που τον χειμώνα είναι κλειστές και όλοι οδηγούνται στην ανεργία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here