Το Sentra24.com έχει ως στόχο να είναι μια διαφορετική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης από τις υπόλοιπες που υπάρχουν στην πόλη μας.  Έχει ως στόχο να σταθεί δίπλα σε όλα τα σωματεία της Επαρχίας μεγάλα και μικρά και να τα βοηθήσει να φέρουν επιτυχίες.

Ταυτόχρονα όμως έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι στους αναγνώστες μας όσοι και να είναι αυτοί να τους λέμε την αλήθεια και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Δεν θα καταντήσουμε χειροκροτητές και απλοί θεατές των πάντων. Θα λέμε τα καλά, θα λέμε όμως και τα κακά.

Δεν θα λέμε πάντα αυτά που ο κόσμος θέλει να ακούει. Πολλές φορές όταν τα γεγονότα βοούν είμαστε αναγκασμένοι και υποχρεωμένοι να μιλήσουμε με σκληρή γλώσσα. Να αφήσουμε τα ωραία λόγια και να περάσουμε στις πραγματικότητες.

Όλα αυτά που αναγκαζόμαστε να πούμε  με μεγάλο πόνο ψυχής. Ταυτόχρονα όμως υπάρχει μεγάλος θυμός και οργή για αυτά που εξελίσσονται γύρω μας και ιδιαίτερα στο ταλαιπωρημένο ποδόσφαιρο της επαρχίας.

Πως όμως μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Όταν βλέπουμε το μεγαλύτερο σωματείο της επαρχίας να παίζει με τη νοημοσύνη την δική μας και του κόσμου. Να προχωρά από γκάφα σε γκάφα. Να γελοιοποιείται σε όλη την Κύπρο και όχι μόνο. Να λειτουργεί εντελώς ερασιτεχνικά. Ποτέ στο παρελθόν δεν είδαμε τόσες πολλές λανθασμένες αποφάσεις.

Εμείς ποτέ δεν θα πούμε σε μια διοίκηση πως θα λειτουργήσει. Δεν θα κάνουμε υποδείξεις ποιους θα κρατήσει, ποιους θα διώξει και ποιους θα φέρει. Αυτή έχει το μαχαίρι, αυτή έχει και το καρπούζι. Αυτή θα πάρει τις αποφάσεις που θεωρεί πως είναι οι καλύτερες για την ομάδα και αυτή στο τέλος θα κριθεί θετικά η αρνητικά. Πρέπει όμως την ίδια ώρα να λειτουργεί με σοβαρότητα και επαγγελματισμό.

Μετά το τέλος της σεζόν ασκήσαμε έντονη κριτική αλλά καλοπροαίρετη προς την ομάδα με στόχο να βοηθήσουμε τον σύλλογο της πόλης μας να αποφύγει τα λάθη της χρονιάς που τελείωσε. Μιλήσαμε για τις πολλές λανθασμένες επιλογές οι οποίες τελικά στοίχησαν στην ομάδα και δεν της επέτρεψαν να πετύχει τους στόχους της.

Ταυτόχρονα όμως εκτός από κριτική κάναμε και προτάσεις έτσι ώστε να λειτουργήσει καλύτερα το σωματείο. Μιλήσαμε για την αναγκαιότητα υλοποίησης σωστού και γρήγορου σχεδιασμού, της όσο το δυνατόν ποιο στενής συνεργασίας με τον προπονητή, και της καλύτερης οργάνωσης της ομάδας.

Τελικά τι βλέπουμε μέχρι στιγμής. Μιλούσαμε για έναν κορμό 13 παικτών που θα έμεναν στην ομάδα από το περσινό ρόστερ. Στην πορεία όμως τα πράγματα αλλάζουν και βλέπουμε κάθε μέρα και διαφορετικό παίκτη να δηλώνει ότι θέλει να αποχωρήσει. Γιατί αποχωρούν Σιρόκ, Ζάντερ, Ζίβουλιτς, Φόλμπρεχτ; Ποια είναι η θέση της διοίκησης ; Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Τι έπαθαν ξαφνικά όλοι οι παίκτες της ομάδας και θέλουν να αποχωρήσουν ; Μένει τελικά η φεύγει ο κορμός ;

Με μεγάλη χαρά είδαμε την διοίκηση να προχωρά σε κάποιες μεταγραφές. Όλοι χαιρετίσαμε τις γρήγορες κινήσεις της ομάδας. Μέχρι την στιγμή της μεταγραφή του Βαλεριανού. Εκεί είναι που πραγματικά πιάνεις τον εαυτό σου να απορεί το πώς δουλεύει το μαγαζί που ονομάζεται Πάφος.

Ο ποδοσφαιριστής ανακοινώνεται με κάθε επισημότητα από την διοίκηση της ομάδας. Όλοι οι αθλητικοί συντάκτες δώσαμε τα συγχαρητήρια μας στην διοίκηση της ομάδας για την επιλογή της. Οι ιστοσελίδες της πόλης προχώρησαν σε ολόκληρα αφιερώματα για τον παίκτη και πάνω που ο κόσμος άρχισε να ζεσταίνετε ήρθε το κρύο ντους.

Η απόλυτη απαξίωση και ντροπή για αυτούς που αγαπούν αυτό το σωματείο. Τελικά οι υπεύθυνοι της ομάδας μας είπαν πως ο παίκτης δεν προοριζόταν για την Πάφο αλλά για την Ρίγα. Δηλαδή όλοι καταλάβαμε λάθος ;

Έχει άδικο  ο κόσμος να φωνάζει και να ζητάει εξηγήσεις ; Γιατί η διοίκηση της ομάδας ως όφειλε δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση ;  Γιατί δεν δίνει εξηγήσεις για τον χειρισμό της μεταγραφής ; Υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα από αυτήν ; Ποια ομάδα στον κόσμο λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο ;

Η προτεραιότητα τελικά είναι η Πάφος η είναι η Ρίγα ; Η Ρίγα θα παίρνει τους καλύτερους και στην ομάδα της πόλης μας θα έρχονται τα αποφάγια ; Τι πραγματικά συμβαίνει στην ομάδα ; Πότε στο παρελθόν διοίκηση του Ευαγόρα, του ΑΠΟΠ, της Α.Ε. Πάφου ανακοίνωσε παίκτη ο οποίος τελικά κατέληξε σε άλλη ομάδα ; Αν ο πρόεδρος της ομάδας ήταν Κύπριος πόσα θα του έλεγαν κάποιοι που σήμερα έχασαν τη φωνή τους. Ποια άλλη ομάδα λειτουργεί με αυτόν το υποτιμητικό τρόπο προς τους φιλάθλους της ;

Και για το τέλος.  Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας έδωσε σήμερα μια συνέντευξη. Όποιος κάθισε να τη διαβάσει διαπιστώνει με μεγάλη ευκολία τα πολλά λάθη στην μετάφραση. Αλλά λέει ο άνθρωπος και άλλα μεταφράζονται με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά λάθη και σε αρκετά σημεία δεν βγαίνει νόημα τι θέλει να πει.

Δεν γίνεται σε κανένα μέρος του κόσμου και σε καμία χώρα να δίνεται μια συνέντευξη και να απουσιάζουν οι δημοσιογράφοι της πόλης. Γιατί δεν καλούνται τα ΜΜΕ της πόλης; Πως θα μπορέσουν να ενημερώσουν σωστά τους φιλάθλους; Πως η ομάδα περιμένει να δεθεί ο κόσμος μαζί της; Τι φοβούνται; Ποια είναι η επίσημη ενημέρωση για αυτούς που μένουν, φεύγουν η έρχονται;

Είμαστε οι τελευταίοι σαν επαρχία σε θέματα επικοινωνίας από όλες τις ομάδες. Στο παρελθόν οι εκάστοτε διοικήσεις έκαναν διασκέψεις τύπου, καλούσαν όλα τα μέσα και προχωρούσαν σε ανάλυση του πλάνου και των στόχων της ομάδας. Υπήρχε ίση αντιμετώπιση προς όλα τα μέσα και πάντα προτεραιότητα δινόταν σε αυτά της επαρχίας. Δεν συνέβαινε αυτό που βλέπουμε σήμερα με την επιλεκτική διαρροή πληροφοριών κυρίως σε ΜΜΕ εκτός Πάφου. Ως πότε θα συνεχιστεί αυτό;

Γράφει ο Κώστας Ιωάννου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here