Πωλείται χωράφι στην Τάλα

Εμβαδόν τεμαχίου 6355τ.μ.

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ Γα4 86%

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ Κα6α 14% // ΔΟΜΗΣΗ 90% // ΚΑΛΥΨΗ 50%

*Το χωράφι βρίσκεται 300 μέτρα από την πλατεία της κοινότητας.

Η ΤΑΛΑ

Το χωριό Τάλα βρίσκεται στην επαρχία της Πάφου σε απόσταση 8 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Πάφου μέσα σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον. Από συγκοινωνιακής άποψης το χωριό συνδέεται βορειοανατολικά με το μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου (περίπου 2 χιλιόμετρα) που περιλαμβάνεται στα διοικητικά του όρια. Στα νότια συνδέεται με το χωριό Έμπα (4 περίπου χιλιόμετρα) και από εκεί με την πόλη της Πάφου.

Το χωριό είναι κτισμένο σε μέσο υψόμετρο 280 μέτρων. Έχει μια γενική κλίση από τα βορειοανατολικά προς τα νοτιοδυτικά και το υψόμετρο κυμαίνεται από 150 μέχρι 600 μέτρα.

Η Τάλα δέχεται μια μέση ετήσια βροχόπτωση περί τα 520 χιλιοστόμετρα και στην περιοχή της καλλιεργούνται τα αμπέλια (οινοποιήσιμων και επιτραπέζιων ποικιλιών), εσπεριδοειδή (πορτοκαλιές, λεμονιές), χαρουπιές, ελιές, αμυγδαλιές, καρυδιές, σιτηρά, νομευτικά φυτά, λαχανικά και λίγες μπανανιές. Όσο αφορά την κτηνοτροφία αυτή είναι περιορισμένη.

Στα νότια του χωριού υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει αρχαιολογικός χώρος των Προϊστορικών χρόνων.

Η Τάλα άρχισε, κατά τα τελευταία χρόνια, άρχισε να αναπτύσσεται οικιστικά και τουριστικά. Στην περιοχή της άρχισαν να λειτουργούν τουριστικά χωριά και εξοχικές κατοικίες.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΩΡΑΦΙ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑ

Πωλείται οικιστικό τεμάχιο δύο σκαλών με δρόμο (συντελεστής δόμησης 90 %) στην Τάλα σε απόσταση 300 μέτρα από την πλατεία του χωριού.

Διαθέτει παροχή πόσιμου νερού, ρεύμα και απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα.

Για πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση evrimar@gmai.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here