10154990_987186281308116_7341795621089969083_n«Τα οικονομικά δεδομένα της Α’ κατηγορίας και τα αυξημένα έσοδα, καθώς και το γόητρο, είναι μεγάλο κίνητρο για την άνοδο, αλλά και η μη άνοδος δε σημαίνει καταστροφή» ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στη ΦΩΝΗ, ο εκπρόσωπος τύπου της Πάφος FC, Πολύβιος Παλιούρας.

Η ομάδα είναι στη 2η θέση. Θεωρείται ότι, μπορεί να κρατηθεί εκεί ως το τέλος και να πανηγυρίσει την άνοδο, ή δεν είναι αυτοσκοπός;
Η ομάδα μας έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και αξιόλογους παίκτες σε όλες τις θέσεις και μια καταξιωμένη προπονητική ομάδα. Έχει και τις ικανότητες και την μαχητικότητα να κρατηθεί στις δύο πρώτες θέσεις, αρκεί βέβαια να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί σε όλους τους αγώνες κατά τη διάρκεια ολοκλήρου του 90λεπτου, αφού όπως έχουμε δει από τον πρώτο γύρο όλες οι ομάδες αποδεικνύονται δυνατές και πολύ επικίνδυνες, και μπορούν ανά πάσα στιγμή να σου κάνουν τη ζημιά. Σίγουρα τα οικονομικά δεδομένα της πρώτης κατηγορίας και τα αυξημένα έσοδα καθώς και το γόητρο είναι μεγάλο κίνητρο για την άνοδο, αλλά και η μη άνοδος δε σημαίνει καταστροφή, αφού από το μηδέν η Διοίκηση του κ. Χριστάκη Κάιζερ, κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα χωρίς χρέη η οποία αντιπροσωπεύει αξία όλη την Επαρχία και πόλη της Πάφου. Επίσης δημιουργήθηκαν Ακαδημίες που φιλοξενούν πέρα των 250 αθλητών. Κατάφερε την αναζωογόνηση και την συντήρηση του προπονητικού μας κέντρου και τη λειτουργία του οικήματος μας, το οποίο είναι ανοιχτό για όλο τον κόσμο. Όλα τα παραπάνω ίσως να έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από την άνοδο αφού έχουν τεθεί γερές βάσεις για το μέλλον.

Μπροστά ο αγώνας με το Παραλίμνι. Δύσκολη η έξοδος, αλλά, στόχος, ασφαλώς η νίκη, έτσι;
Ίσως ο πιο δύσκολος αγώνας, ο οποίος με νίκη μας φέρνει στην κορυφή. Επίσης είναι και ένας αγώνας γοήτρου με το νικητή να παίρνει ένα μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα. Όπως σε κάθε αγώνα έτσι και σε αυτόν στόχος είναι η νίκη. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας η οποία έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει με οποιονδήποτε αντίπαλο.

Όσο αφορά την ενίσχυση, τι να αναμένει ο κόσμος;
Είναι ένα θέμα το οποία έχουν αναλάβει προσωπικά ο προπονητής μας κ. Σοφοκλέους και ο πρόεδρος του σωματείου μας. Στόχος είναι να γίνουν δυο πολύ καλές προσθήκες από έτοιμους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δε θα χρειαστούν χρόνο για να εγκλιματιστούν. Έχουν γίνει προτάσεις, αναμένουμε απαντήσεις και είμαστε αισιόδοξοι πως θα έχουμε αίσιο τέλος πάνω σε αυτό το θέμα.
Διαβάσαμε την περασμένη εβδομάδα μια ανακοίνωση του συνδέσμου φιλάθλων κατά της διαιτησίας. Παλαιότερα υπήρξε άλλη μια.

Θεωρείται ότι, κάπου αδικείστε;
Ο κόσμος διαμαρτύρεται για την αντιμετώπιση της ομάδας μας από τη διαιτησία στους πλείστους αγώνες μας, με αποκορύφωμα τον τελευταίο απέναντι στην ομάδα της Ε.Ν Παρεκκλησιάς στο γήπεδο των Π.Πολεμιδιών. Σίγουρα για να διαμαρτύρονται οι φίλοι της ομάδας κάτι συμβαίνει. Δεν γίνεται να έχεις παράπονα σχεδόν σε κάθε παιχνίδι χωρίς λόγο και αιτία. Από εκεί και πέρα δε μπορούμε επίσημα να σχολιάσουμε το οτιδήποτε, αφού οι πειθαρχικοί κανόνες βρίσκονται εκεί και αναμένουν την κάθε επίσημη αντίδραση για να επιβληθεί ποινή, όπως κι έγινε μετά από μια σχετική ανακοίνωση μας μετά τον αγώνα με τον Άρη Λεμ. στο γήπεδο των Κουκλιων. Η ομάδα μας εχει μάθει στα δύσκολα και θα διεκδικεί τη νίκη σε κάθε αγώνα κόντρα σε κάθε περιβάλλον.

Με τα οικονομικά, πως τα πάτε;
Είναι αλήθεια πως ως τώρα η διοίκηση έχει καταφέρει να διαχειριστεί την ομάδα και τα τόσα έργα που έχουν έως τώρα γίνει (ομάδα, προπονητικό κέντρο, ακαδημίες και οίκημα ) χωρίς να έχει αφήσει χρέη σε μια εποχή που οι οικονομικές συνθήκες και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην πόλη μας έχει κλείσει όλες τις πιθανές πηγές εσόδων. Για παράδειγμα ήμασταν πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας με ένα μεγάλο χορηγό από την πόλη μας, αλλά τα όσα έγιναν αυτό το διάστημα και το κλίμα φόβου που έχει διαμορφωθεί πάνω σε θέματα χορηγιών και ενίσχυσης το ανέβαλαν την τελευταία στιγμή. Μέσα στη διοίκηση υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εθελοντικά προσφέρουν ώρες και έργο και κάποιοι λίγοι από τη διοίκηση οι οποίοι καθημερινά σηκώνουν τον οικονομικό Γολγοθά από το υστέρημα τους. Έχουμε ανάγκη τη βοήθεια όλων, ειδικά των πιο επιφανών Παφιτών γιατί είναι κρίμα να κλείσουμε τη χρόνια και να αφήσουμε το παραμικρό χρέος, αφού με λίγη καλή θέληση θα κλείσουμε μια επιτυχημένη χρόνια με μηδέν χρέος και μια ομάδα η οποία αντιπροσωπεύει όλη την Επαρχία και Πόλη της Παφου. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, κάνουμε τις κινήσεις μας μέσω κάποιων εκδηλώσεων και επαφών.

Πώς βλέπετε τη στήριξη προς την ομάδα από επιφανείς πολίτες, αλλά και φιλάθλους;
Θα ξεκινήσω με τους φιλάθλους της πόλης μας οι οποίοι αν και πικραμένοι και προδομένοι από τις καταστάσεις του παρελθόντος, βρίσκονται κοντά μας στους αγώνες και μας στηρίζουν εντός και αρκετές φορές εκτός έδρας και τους ευχαριστούμε γι΄ αυτό. Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι αντιμετωπίζουν την ομάδα μας με καχυποψία λόγω του παρελθόντος, αλλά τους διαβεβαιώνουμε πως η ομάδα της ΠΑΦΟΣ F.C, ουδεμία σχέση έχει με τις άρρωστες καταστάσεις του παρελθόντος. Είναι μια υγιής ομάδα χωρίς χρέη, με νέους ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν καθημερινά για να διατηρήσουν μια ομάδα η οποία αξία αντιπροσωπεύει τον κάθε Παφίτη. Όλα αυτά με γνώμονα μόνο την αγάπη τους για την Πάφο και το ποδόσφαιρο.
Δυστυχώς την ανάλογη στήριξη δεν την έχουμε δει από αρκετούς επιφανείς Παφιτες πολίτες και επιχειρηματίες οι οποίο απέχουν επιδεικτικά. Κατά τη διάρκεια των επαφών για τη δημιουργία της νέας ομάδας ήταν αρκετοί αυτοί που δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν οικονομικά το νέο σωματείο, αλλά δυστυχώς αυτές οι δεσμεύσεις έμειναν στα λόγια, και αυτό που μας στεναχωρεί πιο πολύ, κι εμένα προσωπικά ως μέλος της Α.Ε.Π, είναι πως αυτές οι υποσχέσεις έγιναν από ανθρώπους της Α.Ε.Π, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα εκπληρώσει τις προφορικές έστω δεσμεύσεις τους. Ίσως να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή και να έρθουν αλλά τότε ίσως να είναι πια αργά.

Τέλος, ένα μήνυμα προς τους παφίτες που κατά μεγάλο ποσοστό έχει απομακρυνθεί από το γήπεδο.
Ο απλός παφίτης φίλαθλος με το δίκιο του έχει πικραθεί και έχει αγανακτήσει από το Παφιακό ποδόσφαιρο, αφού το όλο τοπικό ποδοσφαιρικό σύστημα τον έχει προδώσει αρκετές φορές. Αυτό όμως που παρατηρούμε είναι πως διψάει για ποδόσφαιρο και επιζητά μια ομάδα η οποία θα τον αντιπροσωπεύει άξια και θα μείνει μακριά από τα κακώς κείμενα και καταστάσεις του παρελθόντος. Είμαστε η ομάδα της Β κατηγορίας με τον περισσότερο κόσμο στις κερκίδες, έναν κόσμο που δε συναντάς σε ομάδες της πρώτης κατηγορίας εκτός από τις θεωρητικά μεγάλες. Μας στηρίζει με πάθος με φωνή και βλέπει πως κάτι έχει αλλάξει πια. Δεν είναι δυνατό να βλέπουμε τους μικρούς παφιτες να υποστηρίζουν ομάδες άλλων επαρχιών, όμως η ευθύνη βαραίνει όλους εμάς και είναι στα χέρια μας να το αλλάξουμε. Σταδιακά, με σωστές καθαρές κινήσεις και με απόλυτη διαφάνεια, πιστεύω πως θα καταφέρουμε να συσπειρώσουμε τον κόσμο της Πάφου και να κερδίσουμε όλοι μαζί την χαμένη Παφίτικη ποδοσφαιρική υπερηφάνεια.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ, το περ. Σάββατο. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here