Μια πολυπληθής αποστολή των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιώς σε Λευκωσία και Πάφο μετέβη την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα για φιλικά με αντίστοιχες ομάδες των Σχολών των Πειραιωτών στην Αττική. Το… χορό των επισκέψεων είχε ανοίξει η Σχολή Αμμοχώστου στα τέλη του περασμένου έτους, ενώ σύντομα στον Πειραιά θα βρεθεί και η Σχολή της Λάρνακας.

Στο πλαίσιο του πρόσφατου εκπαιδευτικού ταξιδιού, τα παιδιά από την Κύπρο είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη και στο Μουσείο ιστορίας των ερυθρόλευκων, πέρασαν από το RedStoreενώ παρακολούθησαν και τον εντός έδρας αγώνα με τη Ξάνθη για τη Σούπερ Λίγκα. Έξι παιδάκια είχαν την τύχη και το προνόμιο να συνοδεύσουν ποδοσφαιριστές κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο. Το ταξίδι οργάνωσε το Σωματείο SoccerWorldCyprus, αντιπρόσωπος των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιώς για όλη την Κύπρο.

Τα παιδιά από Λευκωσία και Πάφο βρέθηκαν και στο Αθλητικό Κέντρο της Ηλιούπολης όπου έγινε μεγάλη εκδήλωση και κοπή της βασιλόπιτας, στην παρουσία περίπου 400 παιδιών σχεδόν όλων των Σχολών της Αττικής, αλλά και των ποδοσφαιριστών της ανδρικής ομάδας Μανθάτη, Ανδρούτσου και Ρέτσου. Οι νεαροί ερυθρόλευκοι από την Κύπρο έδωσαν φιλικά παιχνίδια με αντίστοιχες ομάδες των Σχολών της Αττικής, όπως η Σχολή της Βούλας.

«Άρρηκτη σύνδεση με την Ακαδημία»
«Και αυτό το ταξίδι εντάχθηκε στα πλαίσια της ενίσχυσης των δεσμών των Σχολών Ποδοσφαίρου με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τη Διεύθυνση Ακαδημίας στο Ρέντη. Απώτερος σκοπός τέτοιων επισκέψεων, οι οποίες γίνονται δυο – τρεις φορές το χρόνο, όπως και άλλων δράσεων, είναι τα παιδιά και οι προπονητές μας να αισθανθούν ότι ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού Πειραιώς, η οποία απλώνεται σε όλη την Ελλάδα, στην Κύπρο και στις ΗΠΑ» εξηγεί ο κ. Μάριος Αναστασίου, διευθυντής του Δικτύου των πέντε Σχολών Ποδοσφαίρου των Πειραιωτών στην Κύπρο. Τονίζει πως «μέσα από αυτές τις ενέργειες αποδεικνύεται εμπράκτως πως κάθε άλλο παρά σύνθημα είναι το ότι οι Σχολές Ποδοσφαίρου συνδέονται άρρηκτα με τη Διεύθυνση Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός».

Πέρα από την ακαδημία και τα αγωνιστικά τμήματα που εδρεύουν στου Ρέντη, ο Ολυμπιακός Πειραιώς έχει δημιουργήσει Σχολές Ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, στην Κύπρο και στις ΗΠΑ. Με 850 παιδιά σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν τη μεγαλύτερη ακαδημία στο νησίμας.

01 02 03 04 05 06 07 04 - Copy 01 - Copy 02 - Copy 03 - Copy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here