Επίσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου και συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο της πόλης Φαίδωνα Φαίδωνος, πραγματοποίησε το πρωί ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Κώστα Νικολαΐδη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

10929207_398605313633085_4268210795850646439_nΚατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν πρωτίστως θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών και αφορούν την Πάφο ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πάφου ενημέρωσε τον Υπουργό για την σημερινή υποβολή της πρότασης του Δήμου για την διεκδίκηση πόρων από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ε.Ε., στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης και παρουσίασε τα επτά έργα και τις πέντε δράσεις, συνολικού ύψους 24.710.000 ευρώ, που περιλαμβάνονται σε αυτήν (21,5 εκατομ. για τα έργα υποδομής και 3,15 εκατομ. για τις υποστηρικτικές δράσεις).

Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Υπουργό όπως δοθεί προτεραιότητα στα έργα της πόλης, αφού το θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης δεν αφορά μόνο την Πάφο, αλλά είναι υπόθεση εθνική. Από την πλευρά του, ο κ. Χάσικος συμφώνησε με την άποψη του Δημάρχου και τον διαβεβαίωσε για τη βούληση της κυβέρνησης να παρέχει στην Πάφο κάθε δυνατή στήριξη για την επιτυχή ολοκλήρωση της μεγάλης αυτής προσπάθειας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χάσικος δεσμεύτηκε ότι εντός των προσεχών δέκα ημερών θα αποστείλει κλιμάκιο του Υπουργείου του στην Πάφο, προκειμένου να εξετάσει και να διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν στο θέμα των τουρκοκυπριακών περιουσιών και υποστατικών.

Κατά τη συνάντηση, συμφωνήθηκε επίσης όπως εξεταστεί το θέμα της σύστασης ειδικού συνεργείου, αποτελούμενο από υπαλλήλους και εργάτες του Δήμου Πάφου, της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου και της Υπηρεσίας Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, προκειμένου να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι εργασίες για την ανάδειξη και τον εξωραϊσμό των κτιρίων του Εμπορικού Κέντρου της πόλης.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, ο κ. Υπουργός συνεχάρη θερμά τον κ. Φαίδωνος για την εκλογή του ως νέος Δήμαρχος της πόλης και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here