Σχεδόν όλες οι ακαδημίες της Κύπρου, ιδιωτικές και σωματεία, θα λάβουν μέρος στο Τουρνουά Αγίας Νάπας 2014, που διοργανώνεται από την Soccer World Cyprus και θα διεξαχθεί το τετραήμερο 12-15 Απριλίου. Χρόνο με το χρόνο το ενδιαφέρον γίνεται πιο έντονο, όπως αποδεικνύεται και από τον αριθμό των ομάδων που δήλωσαν φέτος συμμετοχή.

Συνολικά θα δώσουν το παρών τους 67 ακαδημίες, που η καθεμία συμμετέχει με αρκετές ομάδες διαφορετικών ηλικιακών κατηγοριών. Πρόκεται για 39 ιδιωτικές ακαδημίες και 28 ακαδημίες σωματείων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ. Οι περισσότερες συμμετοχές προέρχονται από ομάδες της Λευκωσίας, καθώς 32 ακαδημίες (19 ιδιωτικές και 13 της ΚΟΠ) από την πρωτεύουσα θα αγωνιστούν στο Τουρνουά Αγίας Νάπας, ενώ δεύτερη σε αριθμό συμμετοχών είναι η Λεμεσός που θα πάρει μέρος με 14 ακαδημίες.

Από την Πάφο θα συμμετάσχουν στο Τουρνουά οκτώ ακαδημίες, ενώ έξι θα φθάσουν από την Λάρνακα και άλλες τόσες από την Αμμόχωστο. Επιπλέον, στο τουρνουά θα αγωνιστούν τέσσερις ακαδημίες από το Αγροτικό πρωτάθλημα και μία από το εξωτερικό.

Μία απόδειξη της απήχησης που έχει το Τουρνουά Αγίας Νάπας είναι το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι ομάδες της α΄ κατηγορίας θα στείλουν τις ακαδημίες τους στο τουρνουά. Από τις ομάδες που υπάγονται στην ΚΟΠ έχουν δηλώσει συμμετοχή οι 30, από τις οποίες οι δέκα είναι της α΄ κατηγορίας, ενώ οι άλλες 20 είναι ακαδημίες από ομάδες των μικρότερων κατηγοριών.

Οι περισσότερες συμμετοχές

Τις περισσότερες ομάδες στο τουρνουά στέλνουν οι ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς Κύπρου, που θα συμμετάσχουν με 26 ομάδες και από τις πέντε επαρχίες (Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο, Αμμόχωστο).

Από τις ομάδες της α΄ κατηγορίας, η Ανόρθωση έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή, καθώς θα πάει στα γήπεδα της Αγίας Νάπας με 21 ομάδες από τέσσερις επαρχίες. Με εννέα ομάδες ακολουθούν ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ακαδημία Ευθυμιάδης και FC United, με οκτώ οι ακαδημίες Διγενής Junior και με επτά η ΑΕΛ.

Headphones for Music with Adjustable Headset Headband, 3.5mm Jack | Audio Music Accessories by iChoose®

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here