Γράφει ο Κώστας Ιωάννου

Στο τιμόνι του Φοίνικα θα βρίσκεται και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Στέλιος Σοφοκλέους. Μπορει η σεζόν να μην ολοκληρώθηκε και να μην κύλησε όπως οι περισσότεροι θα περίμεναν στην ομάδα, ωσόσο ο Φοίνικας κατάφερε στο τέλος να κάνει την αντεπίθεση του στο περσινό πρωτάθλημα της Επίλεκτης κατηγορίας και να κερδίσει την παραμονή του.

Το ιστορικό σωματείο της Αγίας Μαρίνας στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και αυτό είχε τη σφραγίδα του Στέλιου Σοφοκλέους. Ο έμεπειρος και ικανότατος προπονητής κατάφερε να περάσει τη φιλοσοφία του στους ποδοσφαιριστές του συλλόγου, γεγονός που άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τους ιθύνοντες του Φοίνικα, που του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και για το νέο πρωτάθλημα.

Οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε όλα και αποφασίστηκε ο κόουτς να συνεχίσει να βρίσκεται στο «τιμόνι» και να ηγείται της ομάδας. Η νέα διοίκηση του συλλόγου δια του προέδρου Γιώργου Σιαηλή ανανέωσε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του έμπειρου τεχνικού, θεωρώντας ότι πρόσφερε πολλά στα δέκα χρόνια παρουσίας του στην ομάδα και είχε συμαντική συμβολή στη σωτηρία της.

Ο Στέλιος Σοφοκλέους μετά την οριστική παραμονή στο πόστο του και σε συνεργασία με την διοίκηση προχωρά στο χτίσιμο της νέας ομάδας. Πρόθεση τους είναι να διατηρηθεί ο βασικό κορμός.

Έγιναν οι επαφές και φένεται πως οι συζητήσεις θα ολοκληρωθούν με επιτυχία καθώς το 90% των Κύπριων ποδοσφαιριστών του περσινού ρόστερ θα παραμείνει στην Αγία Μαρίνα για ακόμα μια σεζόν.

Όσον αφορά τις μεταγραφές ο στόχος είναι η ομάδα να ενισχυσεί ποιοτικά το ρόστερ για να καταστεί ανταγωνιστικός ο Φοίνικας στο νέο πρωτάθλημα. Υπάρχουν ήδη προχωρημένες επαφές και συνομιλίες με κάποιους παίκτες. Οι υποθέσεις αυτές βρίσκονται σε καλό δρόμο και άπαντες περιμένουν τις απαντήσεις τους.

Η πρώτη φετινή μεταγραφή του Φοίνικα ήταν ο Χαράλαμπος Δημοσθένους. Μια ποιοτική προσθήκη από την οποία οι επιτελείς του συλλόγου περιμένουν πως θα λειτουργήσει σαν «μαγνήτης» και για άλλους παίκτες.

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν ο Κύπριος προπονητής είναι ικανοποιημένος από την έως τώρα συνεργασία που έχει με τους ανθρώπους της νέας διοίκησης και είναι αισιόδοξος πως από φέτος θα ξεκινήσει μια νέα εποχή για τον σύλλογο καθώς έχει δημιουργηθεί μια νέα δυναμική στις τάξεις του Φοίνικα.

Ο έμπειρος προπονητής για τη νέα σεζον θέλει να έχεις στην διάθεση του ένα ρόστερ 18 ποδοσφαιριστών το οποίο θα αποτελείται στην πλειοψηφία του από κύπριους παίκτες. Υπάρχει όμως η πιθανότητα τελικά να αποκτηθούν και ξένοι ποδοσφαιριστές.

Ο λόγος είναι ότι παρατηρείται έλλειψη ικανών ντόπιων παικτών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα κάτι που υποχρεώνει τους επιτελείς του Φοίνικα να στραφούν στην ξένη αγορά. Μάλιστα υπάρχουν προχωρημένες επαφές με 4 παίκτες και δεν αποκλείεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να υπάρξουν εξελίξεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here