283ab74bd1e45d4d7e3b286b6200976b_XLΤο θέμα της καλύτερης αστυνόμευσης της πόλης συζήτησε σήμερα ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιλτιάδη Μιλτιάδου, σε συνάντηση που είχαν το πρωί στο Γραφείο του.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε  η πιο στενή συνεργασία της Τροχονομικής   Υπηρεσίας του Δήμου με την Αστυνομία, ενώ αποφασίστηκε η ετοιμασία κοινού σχεδίου δράσης για την βελτίωση της αστυνόμευσης στην περιοχή της Κάτω Πάφου, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες της  τουριστικής αιχμής.  Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου ενημέρωσε επίσης τον Δήμαρχο και για την πορεία των ερευνών στις υποθέσεις που σχετίζονται με τον Δήμο.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πάφου είχε συνάντηση με τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων του ανατολικού παραλιακού μετώπου της πόλης, κατά την οποία αποφασίστηκε όπως ο Δήμος και οι ξενοδόχοι συνεισφέρουν το μεγαλύτερο μέρος του ποσού  που απαιτείται για την εκπόνηση μελέτης προστασίας και αναβάθμισης της περιοχής. Από τη μελέτη αυτή αναμένεται να διαφανούν και καταγραφούν οι συγκεκριμένες ανάγκες για την προστασία και ανάδειξη του ανατολικού παραλιακού μετώπου, όπως η κατασκευή κυματοθραυστών και άλλων προστατευτικών και εξωραϊστικών έργων υποδομής.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Πάφου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Αρχής Λιμένων Κύπρου κατά την οποία συζητήθηκε κυρίως το θέμα της προώθησης μελέτης σχεδιασμού και κατασκευής προβλήτας για την πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων στη θαλάσσια περιοχή της Κάτω Πάφου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που άπτονται της διαχείρισης υποστατικών στον χερσαίο χώρο της περιοχής του λιμανιού.

Ο Δήμαρχος Πάφου είχε επίσης  συνάντηση με την Διευθύντρια του Ινστιτούτου «Κομφούκιος», το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο   του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Έλενα Αυγουστίδου-Κυριάκου, με την οποία συζήτησε μεταξύ άλλων των ενδεχόμενο της συνεργασίας του Ινστιτούτου με τον Δήμο Πάφου για τη διοργάνωση μαθημάτων εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας στην πόλη μας. Το Ινστιτούτο Κομφούκιος ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2014 και έχει ως στόχο τη συνεργασία με τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Κίνα, για την ανάπτυξη ισχυρών εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here